tiistai 6. joulukuuta 2011

Jauhelihatäytteiset paprikat salsan kera

Ideana oli tehdä sopivan tasapainoinen jauhelihakastike, jossa on sekä suolaista makua että makeutta. Käytin oluena tsekkiläistä tummaa lageria eli Budvaria, joka on hieman paahteinen ja makea olut ja tuo kivan vivahteen jauhelihakastikkeeseen. Makeutta toi oluen lisäksi hunaja.

Salsakastike puolestaan valmistuu todella nopeasti eli maksimissaan vartissa, joten ei kannata edes harkita käyttävänsä kaupan valmissalsoja. Tuoreen itsetehdyn salsakastikkeen maku on kuitenkin aivan eri planeenalta.


Ainekset (2 annosta):
  • 2 isoa punaista paprikaa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 30 g voita
  • 1 dl olutta
  • 1/4 dl soijakastiketta
  • juoksevaa hunajaa
  • 2 palaa cheddaria
  • chilijauhetta
  • piri piri -mausteseosta
  • suolaa
  • mustapippuria
Salsakastike:
  • 3 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chili
  • 1 sipuli
  • 1/2 solovalkosipuli
  • 1 lime
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • maissichipsejä
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin salsakastike. Viipaloi tomaatit, paprika, chili ja sipulit mahdollisimman pieniksi palasiksi. Purista limen mehu. Laita kaikki ainesosat kattilaan, mausta ja kiehauta reilusti. Anna salsan jäähtyä tarjoiluastiassa ennen tarjoilua.
  2. Esilämmitä uuni 225-asteiseksi.
  3. Valmista sitten jauhelihakastike. Hienonna ensin sipuli ja kevätsipulit. Kuullota sipulit kevyesti paistinpannulla voissa. Lisää sitten pannulle jauheliha ja paista ruskeaksi. Mausta suolalla, pippurilla, chilijauheella ja piri piri -mausteseoksella. Kaada sitten pannulle olut, soijakastike ja reilusti juoksevaa hunajaa. Kiuhauta.
  4. Voitele uunivuoka ja leikkaa paprikoista hattu pois. Täytä paprikat puoleen väliin jauhelihakastikkeella ja lisää sitten päälle viipale voimakasta cheddaria. Täytä sitten paprika lopulla kastikkeella ja laita paprikan päälle hattu. Voit halutessasi voidella paprikaa kevyesti öljyllä. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
  5. Kokoa annos asettamalla lautaselle paprika, maissichipsejä, tuoretta salsaa ja persiljaa. Nauti kylmän lagerin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...