perjantai 16. joulukuuta 2011

Karitsan paahtopaisti ja vihreä salaatti

Italialaiseen iltaan kuuluu toki myös olennaisena osana liha, joka tarjotaan yleensä ihan sellaisenaan. Pienen pähkäilyn jälkeen päätin tehdä pitkästä aikaa karitsaa ja tarkemmin sanottuna simppeliä paahtopaistia. Lisukkeet nautitaan siis erikseen ja tällä kertaa sellaisena oli pelkästään vihreä salaatti vinaigretten kera.

Ainekset:
  • 2 karitsan paahtopaistia
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • jääsalaattia
Vinaigrette:
  • 4 cl oliiviöljyä
  • 4 cl vaaleaa balsamicoa
  • sokeria
Valmistusohje:
  1. Ota liha huoneelämpöön tuntia ennen paistamista.
  2. Ruskista lihat kauttaaltaan oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää murskatut valkosipulinkynnet aivan lopussa paistinpannulle.
  3. Paista paisteja noin 12 minuuttia 150-asteisessa uunissa ja kypsennä kunnes paistin sisälämpö on noin 54 astetta.
  4. Mausta paistit suolalla ja pippurilla. Laita paistit folioon yhdessä revittyjen timjaminoksien ja paistonesteen kanssa. Kääri paketin vielä ympärille pyyhe. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...