perjantai 9. joulukuuta 2011

Porkkana-pähkinäletut perunamuussin ja purjo-voikastikkeen kera

Viime päivinä Jupen keittiötä on vaivannut tautiepidemia, jonka seurauksena päivitykset ovat jääneet puuttumaan. Tämä ateria tehtiin jo aiemmin, ja sen inspiraationa toimi tyhjähkö jääkaappi, jonka pääasiallinen sisältö koostui porkkanoista, perunoista ja purjosta. Tämän pohjalta tuli idea porkkanalettujen, perunamuussin ja purjokastikkeen tekemisestä. Lopputuloksena oli paljon sotkua ja hyvä lounas eli kyllä kannatti! Lettujen ohje on otettu aika suoraan uusimmasta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä (8/2011).

Porkkana-pähkinäletut:
Ainekset:
  • 500 g porkkanoita
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 1/3 dl appelsiinimehua
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl persiljaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianteria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje:
  1. Liuota pähkinöitä vedessä viitisen minuttia.
  2. Kuori ja raasta porkkanat esim. monitoimikoneessa.
  3. Lisää monitoimikoneeseen pähkinät, appelsiinimehu, kananmunat, oliiviöljy, hienonnettu persilja, hunaja, vehnäjauho ja mausteet ja aja tasaiseksi taikinaksi. Voit halutessasi paksuntaa taikinaa esim. vehnä- tai korppujauholla.
  4. Laita nokare voita ja noin kaksi ruokalusikallista taikinaa kuhunkin lettupannun koloon ja paista ruskeaksi molemmilta puolilta noin kolmen minuutin ajan.
Perunamuussi:
Ainekset:
  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 2 dl maitoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta perunat ja lämmitä maito esim. mikrossa. Yhdistä perunat ja maito sekä kaada sekaan reilusti oliiviöljyä. Muussaa käsin sopivan "pureskeltavaksi" eli ei liian tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Purjo-voikastike:
Ainekset:
  • 2 1/2 dl valkoviiniä
  • 2 1/2 dl kermaa
  • 100 g voita
  • 1 salottisipuli
  • 1 purjo
  • suolaa
  • sokeria
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Hienonna salottisipuli ja hauduta se kattilassa valkoviinissä. Lisää sekaan kerma ja voi ja anna kiehahtaa varovaisesti tasaiseksi massaksi koko ajan sekoittaen.
  2. Suikaloi purjo ja käytä hetki kiehuvassa vedessä. Valuta ja kaada purjorenkaat kastikkeen sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Suurusta halutessasi esim. maissitärkkelyksellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...