sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Viikunahillo ja taatelitahna

Pukinkontin joulukoriin tehdyt viikunahillo ja taatelitahna sopivat hyvin myös muuhun herkutteluun kuten juuston ja viinin kanssa nautittuna. Reseptit on otettu Kotilieden sivuilta (1, 2).


Viikunahillo:
Ainekset:
  • 500 g tuoreita viikunoita
  • 1/2 dl punaviiniä (käytin Tempranilloa)
  • 250 g hillosokeria
Valmistusohje:
  1. Lohko hedelmät. Kuumenna hedelmälohkot ja neste kattilassa.
  2. Lisää hillosokeri ja keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta seos ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  3. Jaa tölkkeihin ja säilytä jääkaapissa.
Taatelitahna:
Ainekset:
  • 200 g kuivattuja taateleita
  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl brandya
Valmistusohje:
  1. Leikkaa viikunoista kuiva kantanipukka ja poista taateleista kivet.
  2. Silppua hedelmät. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä pehmeiksi. Soseuta seos ja lusikoi pieniin tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...