maanantai 2. tammikuuta 2012

Misokeitto

Misokeitto on mukava tapa aloittaa japanilaisen ruoan ilta, mutta valitettavasti tällä kertaa saatavilla ei ollut keiton tekemiseen tarvittavia ainesosia. Niinpä jouduin käyttämään valmista misokeittotahnaa, joka sisältää käynyttä soijapaputahnaa, wakame-levää ja tofua. Annospussin sisältö sekoitetaan kupilliseen kuumaa vettä ja keitto valmis. Kokkailusta ei valitettavasti voi puhua tässä yhteydessä, joten seuraavalla kerralla pitää olla hieman aiemmin liikenteessä asianmukaisessa kaupassa. Lisäsin keittoon hieman purjoa antamaan makua ja rakennetta. Valmiskeiton maku oli yllättävän hyvää, joten sitä voi suositella hätähousuille tai kaltaisilleni mattimyöhäisille.

Seuraavassa on pari linkkiä keiton valmistamiseen:
Valmiskeiton tapauksessa yhden annoksen valmistamiseen tarvitset siis:
  • 1 misotahnapussi
  • 1,6 dl kiehuvaa vettä
  • palan purjoa
Silppua purjo. Kiehauta vesi. Kaada pussin sisältö lautasen pohjalle ja kiehuva vesi sen päälle. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi purjo. Nauti kuumana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...