sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pestopasta

Pestopasta (tai pistou) on suosikkiruokiani nopean ruoanlaiton saralla. Aiemmin blogissa on tehty pestoa nizzalaiseen tyyliin, mutta tällä kertaa vuorossa oli pesto ligurialaiseen tyyliin. Erona aiempaan on ainoastaan pinjansiementen lisääminen muiden aineiden sekaan. Molemmissa on omat hyvät puolensa, mutta itse pidän ehkä hieman enemmän yksinkertaisemmasta nizzalaisesta versiosta. Pinjansiemenet ovat myös melko kalliita, joten halvemmalla selviää jos ne jättää pois.

Ainekset (2 annosta):
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 50 g parmesaania
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • pastaa
  • 10 g voita
Valmistusohje:
  1. Pese ja hienonna basilika ja valkosipuli. Laita molemmat yleiskoneeseen ja lisää joukkoon myös parmesaani ja pinjansiemenet.
  2. Käynnistä kone ja lisää öljy nauhana sekaan.
  3. Laita valmis pistou jääkaappiin.
  4. Keitä pastaa 120 g per ruokailija reippaasti suolatussa vedessä.
  5. Valuta valmis pasta (jätä varmuuden vuoksi hieman keitinvettä) ja lisää kuumaan kattilaan kylmä voi ja pistou. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
  6. Nauti välittömästi tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...