tiistai 24. heinäkuuta 2012

Tattirisotto

Blogissa on esitelty jo aiemmin parikin versiota sienirisotoista. Tällä kertaa käytin vaihtelun vuoksi (ja myös sen takia että jääkaapissa oli tarjolla aukaistu pullo) valkoviiniä ja kesäsipulia perinteisemmän salottisipulin sijasta. Risoton voi viimeistellä sopivilla yrteillä, tai kuten tässä tapauksessa, samaisten sipulien hienonnetuilla varsilla.


Ainekset (noin 3 annosta):
  • 3 dl arborioriisiä
  • 1 1/2 dl tatteja
  • 2 kesäsipulia
  • oliiviöljyä+voita
  • 3 dl valkoviiniä
  • noin 8-9 dl kasvislientä
  • 1/2 dl parmesaania
  • 30 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Hienonna kesäsipulit ilman varsioa. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa hetki ja lisää sitten kattilaan riisi. Kuullota myös riisiä hetki.
  2. Lisää viini ja anna kiehua kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kasvisliemi vähän kerrallaan ja keitä riisiä kunnes se on melkein kypsää eli noin 18 minuuttia. Riisin tulee olla kosteaa ja irtonaista mutta kuitenkin kiinteää.
  3. Paista odotellessa sienet toisessa pannussa voi-öljyseoksessa.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä risoton sekaan parmesaani, voi ja tatit.
  5. Tarjoa heti silputulla kesäsipulien varsilla ja raastetulla parmesaanilla koristeltuna.


2 kommenttia:

  1. Tein juuri eilen aikaisemman herkkusienirisottosi pohjalta lohirisoton ja hyvää oli. Korvasin kasvisliemen kalaliemellä ja lisäsin joukkoon yhden puristetun sitruunan sekä pussillisen maissi-herne-paprika-vihannesekoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti maistuu hyvälle! Ja juuri näin näitä reseptejä kannattaa testata, pientä fiksausta oman maun ja/tai aineksien mukaan, niin hyvä tulee.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...