lauantai 1. helmikuuta 2014

Helppo ja herkullinen uunipeltileipä

Leipominen jatkukoon! Aiemman kahden helpon leivän jälkeen vuorossa oli yhtä helppoa herkkua eli uunipellillinen ruis-vehnäleipää. Tässäkin on hyvänä puolena leipomisen helppous, sillä taikinaa ei tarvitse varsinaisesti vaivata eikä edes kohottaa kuin puolisen tuntia. Reseptiä on myös helppo varioida jauhojen ja hiutaleiden osalta. Tämä(kin) leipä kannattaa nauttia tuoreena tai lämmittää myöhemmin uudestaan.

Mitä tarvitset:
noin tunnin aikaa
Taikinaan:
5 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1/2 dl extra virgin -oliiviöljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl suolaa
Koristeeksi:
mysliä
Mitä teet:
1. Lämmitä maito noin kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Yhdistä maito, öljy, hunaja ja suola. Sekoita.
2. Lisää sekaan jauhot ja hiutaleet ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina leivinpaperille esim. lusikalla. Koristele myslillä.
4. Leikkaa taikina veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa keittiöpyyhkeellä peitettynä puolisen tuntia.
5. Pistele leivän pinta haarukalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...